Loni v létě po zkvalitnění hráčského kádru zazněl od vedení VK Prostějov základní cíl posunout se v UNIQA extralize žen ČR z nelichotivého sedmého místa za tehdy uplynulou sezónu (suverénně nejhoršího v klubové historii) zpátky do horní poloviny tabulky. Tedy klidně i na pátou pozici.

S přibývajícím časem však ambice postupně, zprvu možná nenápadně, leč docela jistě rostly. Zvlášť po prosincovém příchodu smečařky Kláry Faltínové z Šelem Brno a při vědomí toho, že se blíží lednový přestup slovenské bomberky na univerzál Karin Šunderlíkové místo problematické Gabriely Kopáčové.

Šéf marketingové agentury TK PLUS Miroslav Černošek zastřešující i prostějovský volejbal to při svém projevu na slavnostním předvánočním obědě v Národním sportovním centru PV řekl jasně: „Holky, já věřím, že postup do semifinále zvládnete!“

V tu chvíli se Hanačky ocitly pod zvýšeným tlakem, neboť bylo zřejmé, že při suverenitě Liberce a skvělé formě KP Brno budou muset dostat pod sebe buď cizinkami vyztuženou Olomouc, nebo enormně bojovnou Ostravu. Nemluvě o nutném udržení nebezpečných Šelem na dostatečný distanc.

Při průběžných debatách s koučem Miroslavem Čadou se nám pořád jevilo, že nejschůdněji by cesta mezi elitní kvarteto určitě mohla vést přes severomoravské družstvo. Což se nakonec i trochu řízením osudu (viz poslední kolo dlouhodobé části) přesně vyplnilo.

Vyřadit TJ ve čtvrtfinále nebylo vůbec snadné, ba právě naopak. Lvice vékáčka to však nakonec zvládly jak herně, tak především psychicky. Těžký postupový balvan zdárně odvalily z cesty – a teď mohou vyrazit na další pouť skrze ligové play off. S uklidňujícím vědomím, že nejhůře čtvrtá příčka už je pozitivní výsledek.