Navzdory všudypřítomným obavám, leckdy i strachu z událostí příštích jde zatím život ve většině světa dál. Se sympatickou pomocí napadené Ukrajině mnoha různými způsoby a prostředky. Každý, kdo válkou postiženým jakkoliv přispěje, zaslouží velké díky.

Jinak platí, že po zrušení takřka všech protiepidemických opatření zažíváme krásně uvolňující pocit návratu k běžnému fungování veškerého veřejného dění. Bez neustálých myšlenek na to, co se ještě smí, co se už nemůže, kdy a za jakých okolností musím něco dodržovat.

To pochopitelně platí i pro sport. Jeho aktivní vyznavači a též fanoušci přestali být rozdělováni na očkované a ty bez vakcinace, protiústavní dělba společnosti je snad definitivně minulostí. A sportovní akce díky tomu procházejí oživujícím procesem obnovené divácké podpory.

Hlediště se plní, zápasy hlavně kolektivních odvětví opět získávají svou plnohodnotně bouřlivou atmosféru. Všichni aktéři profesionálních mačů si až nyní pořádně uvědomují, nakolik odlišné je hrát s podporou příznivců v ochozech nebo bez ní. Prostě to najednou je úplně jiný sport. Tak ať nám to vydrží!