Není to pravda úplně snadné. Jarní čísla hovoří jasně a ve fotbalovém světě jsou dost známá na to, aby se musela připomínat. Nenechávají přitom nikoho na pochybách, že se Prostějov nachází ve velké krizi. Výsledkové, herní, psychické.

Tento týden bude nejspíš zlom. I kdyby už dříve vedení nevyhlašovalo, že po víkendu se rozhodne, co a jak. Zdá se, že byl termín posunu po utkání s Vyškovem. Ale i tak čeká eskáčko anglický týden, tedy hned dva mače. Dva důležité mače. Jeden s týmem, který je nováček, ale uvádí se skvěle. A nyní je dokonce před Prostějovem. A druhý proti Vlašimi, druhému celku tabulky.

Zdánlivě se bude jednat o těžký, velice těžký zápas. Oba týmy jsou v laufu a zejména Vlašim na jaře jede. Ostatně je druhá a střílí moře branek.

Jenže kdy jindy už se chytit? Proti Chrudimi to nevyšlo. Proti Třinci taky ne. Ani nezáživně hrající Ústí nakonec Prostějov o bod(y) neobral. Takže teď, nebo nikdy.

Ani po předešlých zápasech ale netřeba lámat hůl. Pokud se ovšem i nyní nezadaří, mají fotbalisté problém. Veliký. Sestupové vody jsou nepříjemně blízko. A hrozí, že by se taky nad Prostějovem nečekaně, ale o to bolestivěji mohly zavřít.