Jestli některý sport prožívá v Prostějově menší agónii či naopak větší kocovinu, je to basketbal. Mužský. Minulý rok se přesunula nejvyšší liga mimo Prostějov. Nyní je zde o úroveň nižší soutěž. Ambice před sezónou nebyly malé. Jenže se bohužel s realitou nepotkaly ani v nejmenším.

Prostějov po ne úplně jisté základní části skončil až ve skupině play-out. Na závěr „základu“ pravda vyhrával, co mohl. Ale pozdě bycha honit. Nicméně i tehdy panovaly ambice. Alespoň na to, aby se podařilo ovládnout nejslabší ze skupin.

Jenže ani to nevyšlo. Tým o víkendu zakončil svou pouť pouze uprostřed tabulky, hrál s oslabeným kádrem a pravidelně prohrával. Včas si naštěstí udělal bodovou rezervu. Reálně tak problém se sestupem nehrozil.

Celkově ale sezóna dopadla pro prostějovské basketbalisty velice bídně. A bude potřeba zevrubná analýza, proč, jak. A taky co s tím. Zdá se třeba, že volejbalistky (ano, ty nešly o stupínek níže) se zase zvedají. Dá se to do určité míry říct i o hokeji. Nicméně basketbalistům bylo achich ouvej.

Není ale všem dnům konec. Nyní je čas analyzovat, řešit, bilancovat. A pak znovu příprava. Snad tentokrát s úspěšnějším završením v podobě solidního umístění a pohodlného proplutí soutěží.