Poslední dvě sezóny se fotbalisté dočkali pouze podzimní části a jarní vrchol v podobě bojů o postupy a sestupy zastavila epidemie. Letos je tomu zase konečně jinak, jen mám trošku obavy, aby to opravdu s těmi potenciálními postupy, hlavně pak boji o záchranu bylo až tak aktuální.

Je třeba si nalít čistého vína. Každý, kdo do fotbalu dělá i ho pouze aktivně sleduje, vidí, že problémů s nedostatkem hráčů je neustále více. Dochází tak k různým spojováním (v tom lepším případě), či úplném zániku fotbalu v různých klubech.

Pro příklady letos nemusíme chodit daleko. I.A třídu takto opustil už po dvou kolech Kojetín, do jarní části zase o soutěž níže nenastoupila Jezernice. Co to ve skutečnosti znamená? Že z obou soutěží automaticky padají právě tyto kluby, a pokud se rozhodnou v následující sezóně na fotbalovou mapu vrátit, budou se moci přihlásit maximálně o soutěž níže. Padák tak klubům z těchto soutěží nehrozí až tolik, jako by tomu bylo za normálních okolností.

Do příští sezóny se navíc množí zase i zprávy o možném sdružování mužstev. Což by znamenalo další volná místa v soutěžích a pravděpodobnost spíše jen postupů než sestupů. Aby se tak stejně jako v předešlých dvou sezónách o ten zlatý hřeb fotbalové sezóny nepřišlo a neřešily se jen vstupenky nahoru. Protože, jak již mnohokrát zaznělo, boje ve středu tabulky nikoho nezajímají.