Historická a průlomová, tak by se dala nazvat letošní sezóna hokejových Jestřábů, kteří se po dlouhých devatenácti letech dostali mezi nejlepší čtyřku druhé nejvyšší hokejové soutěže. Parta kolem hlavního kouče Tottera psala téměř pohádkový příběh, když ještě dvě kola před koncem mohla sezóna skončit baráží o udržení, nakonec však znamenala historický úspěch.

Mužstvo ukázalo obrovský charakter i chuť se porvat, i když řada okolností byla proti. Do utkání proti Vsetínu šli hráči s velkým sebezapřením a sebeobětováním, což ukazuje, jaká parta bojovníků se tu objevila. Semifinále ale bylo stropem a nyní už tak nastává čas pomalu a jistě řešit složení na příští ročník, protože za úspěšným rokem stojí velké množství práce, ale jeho zopakování je ještě náročnější.

K minimálně stejnému úspěchu bude třeba hodně součástek, které musí přesně zapadnout do celku, aby se opět podařilo vše, jak by si přáli hokejisté, klubové vedení, ale i fanoušci. Postupné odtajňování soupisky do budoucí sezóny by toho mohlo hodně napovědět, ale zcela jasno bude určitě až na podzim, kdy se hokejový kolotoč znovu rozjede. Teď tak nezbývá než doufat, že se i letos během léta podaří utvořit kolektiv, který dosáhne něčeho velkého.