Pokud v týmovém sportu výrazně hůř umístěné družstvo po dlouhodobé části vyřadí v play off jejího vítěze, je to samozřejmě vždy velké překvapení s nádechem senzace. Viz například hokejisté Mladé Boleslavi, kteří coby až jedenáctý celek tabulky vymetli ze čtvrtfinále extraligy vítěze Prezidentského poháru Hradec Králové.

I v případě volejbalistek VK Prostějov se jejich semifinálový skalp úřadujících mistryň republiky z Liberce obecně nečekal. Kdo však vidí trochu víc do reálií UNIQA extraligy žen ČR, šokovaný tím určitě být nemohl.

Hanačky se slovenskou bomberkou Karin Šunderlíkovou a moravskou dračicí Klárou Faltínovou v sestavě jsou totiž výrazně kvalitnějším mančaftem, než s jakým nastupovaly do přelomu roku. Zatímco Severočešky viditelně neudržely svou top formu z první poloviny téhle sezóny.

Tím pádem stály proti sobě dva vyrovnané kolektivy. A rozhodovala momentální forma plus schopnost lépe zvládnout klíčové momenty jednotlivých střetnutí vzájemné série. V čemž mělo mírně navrch vékáčko, proto zabojuje o zlato. Pro zasvěcené nikoliv až tak senzačně.