Prostějovský hokej vystoupal na vrchol. Aspoň po výsledkové a výkonnostní stránce by se to dalo s mírnými výhradami po uplynulé sezóně vyslovit. Tým sice v sérii se Vsetínem dostával příděly branek a taktak se již předtím do vyřazovací části dostal. Ale výsledek byl celkově velice slušný. Už ho jen prodat.

Přesně to je ale velký problém prostějovského hokeje. Dlouhodobě. Prodat úspěchy, prodat a ve velkém oslavit, když se něco podaří. Nejen na ledě, tam mají Jestřábi dobré renomé, děkovačky s fanoušky jsou již legendární. Ale v médiích a informačních kanálech. Z tohoto pohledu aktuálně Jestřábi zažívají takový malý paradox. Marketing klubu dělá mladý, energický a nápaditý Michal Mareš. Už po roce se přitom dá říct, že má mladý manažer výsledky. Do klubu nasměroval nové sponzory, klub je více vidět na ulicích města, snaží se měnit image klubu. Za to si rozhodně zaslouží on i oddíl pochvalu.

Mnohem horší je to ale právě s již zmíněným prodáním úspěchů. Semifinále přitom úspěchem je. Přitom se hodilo uspořádat nějakou velkou oficiální akci pro fanoušky. Tak se nestalo. Podobně na tom je i informování o změnách. To už ani nemůže nikoho moc překvapit. Přitom stačí tak málo, třeba jen informovat, že v souvislosti s úspěchem chce klub udržet osu klubu. A podepsal již tyto hráče, následoval by výčet. Jenže Jestřábi neoznamují ani ty plejery, které již mají pojištěné smlouvou. Na rozdíl od prakticky všech ostatních klubů. Proč? Nikdo neví. Po komunikační stránce je to přitom hodně nešťastné.

Podobně na tom jsou Jestřábi i v hodnocení sezóny. Stačí se podívat na web téměř kteréhokoli profesionálního klubu. V hokeji, ve fotbale, v mnoha jiných sportech. A po ročníku u nich najdete jako jeden z prvních článků analýzu, hodnocení nebo komentář k uplynulému ročníku. Prostějov? Nic. Žádné zhodnocení, žádné rozebrání dobrých a horších stránek týmu, žádné vyjádření, zda se (ne)podařilo splnit předsezónní cíl. A žádné nastínění dalších kroků a (nebo) vize do dalšího ročníku. Nic, ticho. Je otázkou, proč tomu tak je. Jedno je ale jisté, klubu zvolený přístup rozhodně prospět nemůže.