A co bude dál? Zpívá se v jedné populární české písničce. Může se zdát, že na takovou otázku je ještě příliš brzy. Fotbalová sezóna ještě zdaleka nekončí. A tak je přeci nutné se dívat, co je tady a teď, jít od zápasu k zápasu.

Bohužel o některých týmech z Prostějovska to vůbec neplatí. Už nyní jsou v postavení ne kritickém, ale spíše beznadějném. Hned několik jich je na spodku tabulky. Jenže být poslední a být poslední, to je někdy rozdíl. A dost značný. Jedna věc je totiž prohrávat o pár bodů a být blízko tomu, aby se vše ještě změnilo. Mít zkrátka naději. Druhou věcí je být na tom opravdu špatně, utopený na dně tabulky.

Přesně tak jsou na tom dva celky z Prostějovska, a sice Kralice na Hané a Jesenec-Dzbel. Týmy jsou na tom opravdu hodně zle. Pravidelně ztrácejí zápasy, dostávají spoustu branek. U obou se během zimní přípravy stávalo, že měly problém dát se dohromady na přípravné zápasy. Šuškalo se, že budou mít problém se sestavou, že možná skončí.

K tomu naštěstí nedošlo. A držíme palce, aby se k takové situaci družstva už ani nepřiblížila. Sestup je ale, zdá se, neodvratný. Oba týmy už by se pomalu měly začít dívat dopředu, do dalšího ročníku. Sezónu nějak se ctí dohrát. Již nyní je ale načase řešit spíše příští ročník.