Po přestěhování BK Olomoucko do krajského města se první liga stala nejvyšší basketbalovou soutěží hranou v Prostějově. Dříve především mládežnický výběr Orlů, spoléhající se na výraznou pomoc hráčů širšího kádru elitního výběru z Kooperativa NBL, se musel rychle adaptovat na nové podmínky. V některých zápasech doplatil na nedostatek zkušeností mladých hráčů, kteří často věkem patřili do juniorského výběru a hráli současně také extraligu U19.

Mladý výběr druhou nejvyšší soutěž oživil snahou o rychlý a přímočarý basketbal s rychlým zakončením. Navázal na hru z dorosteneckých a juniorských soutěží, u mužů to výrazný výsledek nepřineslo. Nadějní hráči si zatím neosvojili umění měnit rytmus zápasů, využívat pravidelně celý čas na útok ve chvílích, kdy je to výhodné. Taktické nedostatky je připravily o úspěch v několika dobře rozehraných utkáních a lepší pozici v tabulce po základní části soutěže.

Od bojů o postup do vyřazovací části přesto Orly dělilo jediné vítězství. V domácím duelu s Novým Jičínem stačilo ubránit poslední střelu Bujnocha. S Pardubicemi zase udržet nadějný náskok před začátkem poslední čtvrtiny. Nepodařilo se a nabyté zkušenosti byly zaplacené. Už příští sezóna ukáže, jestli je tým využije.

Před lety basketbalisté používali slogan ‚Prostějovští Orli míří vysoko‘. Ti noví se zatím pouze vyklubali z hnízda. Ale za čas můžou naplno roztáhnout svá křídla.