Hrozí, že celý svět se právě teď nezadržitelně řítí do propasti, ze které už nebude úniku. Globální ekonomická krize způsobená (nejen) covidovým šílenstvím. Vojenské běsnění Ruska na Ukrajině hrozící eskalovat do další studené války, ne-li přímo jaderné. A s tím spojená dilemata nad dostupností zdrojů energie, na nichž je lidská společnost těžce závislá.

Ani natolik chmurné události či vyhlídky však nemohou potlačit přirozenou touhou člověčenstva pokud možno normálně žít a ze svého bytí se přirozeně radovat. K čemuž logicky patří i sport jak aktivně provozovaný, tak z hledišť sledovaný. Snažili se nám ho zakazovat ve vyšším zájmu, což naštěstí – zatím (?) – pominulo.

A navzdory veškerému protivenství negativního dění se znovu naplno sportuje a fanoušci se ve velkých počtech vrátili do ochozů, kde různým zápasům opět vytvářejí fantastickou atmosféru. V Prostějově si to parádním způsobem užily senzačně zlaté volejbalistky místního VK. Jen doufám, že nikoho nenapadne pozastavovat se nad spontánním štěstím Hanaček i jejich příznivců za situace, kdy jiní trpí a umírají.