Extraligový triumf žen VK Prostějov pod vysokou sítí nemusí zůstat v letošním roce na území našeho regionu osamocen. Už minule jsem v jednom z příspěvků své Sondy rozebíral vydařený start prostějovských nohejbalistů do nové prvoligové sezóny. A borci TJ Sokol I jej během posledních tří týdnů natolik umocnili, že zatím suverénně vládnou druhé nejvyšší tuzemské soutěži.

Ta je momentálně v půlce dlouhodobé části, Hanáci díky předehrávkám již kousek za ní. Ze čtrnácti zápasů jich dosud absolvovali osm, plných sedm vyhráli, jednou remizovali a stále zůstávají bez výsledkového klopýtnutí. Patnáct získaných bodů, slibný náskok v čele tabulky, naposledy nemilosrdná demolice druhého (do té doby neporaženého) Českého Brodu 6:0.

Jde o další názorný příklad, co s hráčsky kvalitním jádrem týmu udělá jeho vhodné posílení. Vékáčko tímto způsobem dospělo až k mistrovskému titulu, Sokol I klidně může na podzim vybojovat primát v první lize mužských družstev. Zvlášť když se nyní opírá o herně i osobnostně vyspělé osobnosti Martina Müllera a Petra Zemánka. Zamýšlený dárek pro trenéra Richarda Beneše v podobě vysněného průniku do extraligy se pomalu blíží...