Hokejoví žáci mají za sebou další ročník, který jim tentokrát nic – tedy ani covid-19 - nepřibrzdil. Parta okolo Filipa Smejkala a Pavla Musila neřešila kromě drobných komplikací žádné dlouhé pauzy. Starší žáci nastupovali stejně jako jejich mladší kolegové v Olomoucké regionální lize, kde se ani jeden z celků nakonec nedostal až do skupin o postup, musely se spokojit s účastí ve skupinách o umístění. V letošní sezóny díky hojnému počtu mladších žáků zde dokonce nastupovala dvě družstva.

V základní skupině to starším žákům SK 1913 stačilo na konečné šesté místo s pozitivní bilancí výher i jednoznačně lepším skóre. V nadstavbě se však museli spokojit s výkonnostně horší skupinou, v níž neměli konkurenci a je otázkou, zda jim tato část sezóny po hokejové stránce vůbec něco dala, protože jednoznačná vítězství se střídala týden co týden.

Do příštího ročníku je pak čeká změna, kdy se starší žáci rozdělí na ročníkovky, kde samostatnou soutěž budou hrát hráči devátých tříd. Bude tak otázkou, jak na tom která z věkových kategorií opravdu je. To ukáže až čas sezóny budoucí. Teď je obtížné odhadovat, záležet bude i na letní přípravě a případných přesunech v kádru, jež mohou během přestávky a následné delší letní přípravy nastat.

Mladší žáci prostějovského eskáčka letošní ročník odehráli dokonce se dvěma celky, kde se ve stejné soutěži představila i rezerva. Úspěšnějšímu „A“-týmu to ve finální podobě stačilo na třetí místo, ale i tak se stejně jako devátá rezerva opět potkali i ve skupině o umístění. V ní se stejně jako v průběhu základní části dařilo lépe družstvu pod označením „A“, které však nestačilo na jednoho soupeře a skončilo na stříbrné pozici. Z pěti účastníků pak na druhém místě od konce skončila rezerva, jež však rozhodně ostudu neudělala. Do nadcházejících let se tak dá hovořit o velmi zajímavé základně, což může znamenat velkou budoucnost. Vše ale bude záviset nejen na hráčích, ale i trenérech a rodičích.