Mistrovství světa v hokeji se pomalu přehupuje do druhé poloviny bojů v základních skupinách. Finská medicína vypadala v přípravě velmi dobře, ale na mistroství to není mužstvo, které jsme sledovali v přípravném období. Prohra se Švédskem se dala ještě unést, ale prachbídný výkon s Rakouskem už jen těžko. A i když se dnes jedná o duel pouze s „Lotyšskem“, bude to dosti klíčový duel pro další vývoj.

Buď se z této facky nároďák rychle vzpamatuje a dnes předvede zcela odlišnou jízdu, nebo se ponoří do ještě větší propasti a z ní už cestu nenajde. Nic mezi tím snad ani přijít nemůže. Každá porážka může být k něčemu dobrá, ale je třeba ji chytit za správný konec. Pokud se díky ní dokáže vyčistit vzduch v kabině a hráči dostanou zcela nový elán i díky příjezdu Pastrňáka, tak proč ne. Nejspíše jsme sice ztratili naděje na pozice mezi nejlepší dvojkou ve skupině, ale pokud hráči chtějí dovézt medaili musí zvládnout minimálně dva zápasy play-off, ať už na druhé straně bude stát kdokoliv.

Ještě bych tak flintu do žita neházel, ale dnešek o blízké budoucnosti a dalšími fungování na mistrovství hodně napoví. Zkrátka buď anebo, teď nebo nikdy. Už se není, kde schovávat.