Sezóna pro fotbalisty Prostějova teprve skončila, ale už nyní je jasné, že takto to do příští sezóny nepůjde. Kormidla se opětovně téměř přesně po roce ujal Pavel Šustr. Nejde však čekat zázraky na počkání. Pokud nepřijde adekvátní doplnění kádru, kvalitativně i počtem, mohl by se černý scénář jarní části brzy opakovat.

Jestli by se dala na někoho svalovat vina za jarní část, tak je to především vedení klubu, to je nutné si přiznat. S velmi úzkým kádrem pro jarní část, která se neobešla bez zranění a poklesu formy, se dalo jen těžko vytěžit víc. To by se musela sejít opravdu řada náhod i potřebné štěstí. Ale potvrdil se obraz přestupového období v zimě rovnající se porážce.

V kolonce odchodů nejvíce svítila jména dvou stěžejních hráčů. Útočník Žák a brankář Mucha. Ty se nahradit nepodařilo, ale nepodařilo se ani vhodně doplnit odchody dalších hráčů širšího kádru, kteří sice spíše paběrkovali, ale během letošního jara by svůj prostor zřejmě dostali. Mohli chytit šanci za pačesy, leč už bylo pozdě, rozutekli se do ostatních celků.

Kouč Šustr tu je a podobný problém jako před rokem, kdy náhle skončil, nenastane. Při jeho pracovitosti je mi jasné, že vytipovaná jména už rozhodně má, takže nezbývá než začít jednat co nejdříve, aby se pak zase nehonilo něco, co už se stejně nedožene.