Fotbalové soutěže pomalu a jistě spějí do velkého finále a brzy bude jasno, kdo se bude radovat z postupů a kdo naopak pakovat o třídu níže. Někde už je víceméně jasno, někde to bude ještě drama, ale zarážející je na konci května zcela jiný fakt. Nedostatek hráčů trápí různé kluby od krajského přeboru po nejnižší třídy a s velkou obavou jsem zvědav, co přinese následující ročník za změny.

Během sezóny se už bojů dobrovolně vzdaly tři kluby v rámci soutěží, kde jsou regionální zástupci. Kojetín, Jezernice a rezerva Brodku. Jenže veselo není ani v řadě dalších klubů a snaží se to lepit, jak se jen dá. V krajském přeboru se jedná například o dva kluby, které řeší potíže týden co týden. Kralice bojují s úzkým kádrem i marodkou, ale daří se ještě jedenáct chlapů dát dohromady. V Litovli pak sáhli ke krokům, že často nastupují nově registrovaní hráči, poslední zápas už ani neodehráli.

Podobně na tom jsou ale i v I.A i I.B třídách a zde už je to o daleko více klubech, které se scházejí jak švábi na pivo. V okresní soutěži je to také boj pro řadu klubů, kde neprobíhá ani tak boj se soupeři, ale spíš o to, aby byl vůbec někdo, kdo se na zápas převleče. Posledním živým příkladem budiž třetí třída a sedm bojovníků ze Želče, kteří vyjeli do Kostelce a po necelém poločase své snažení vzdali.

Aby se tak fotbalová mapa během nového ročníku neměnila více kvůli různým odhlášením celků či dobrovolným přesunům o soutěže níže než kvůli sportovním výkonům a jejich výsledkům.