Zatímco u řady starších kategorií už se hraje o důležité body, u těch menších je hlavním úkolem hrát a bavit se. A uplynulá sezóna to všechno opravdu nabídla. Po sezóně bez možnosti trénovat přišel velmi vydařený ročník, na kterém mají jednoznačně největší zásluhu trenéři, kteří se dětem po celý rok poctivě věnovali, ale i řada dalších faktorů. Díky tomu se tak o letošní sezóně dá mluvit pouze v pozitivním duchu a budoucnost mládežnického hokeje vypadá velmi slibně. Kromě drilu a zábavy pak nechyběly ani úspěchy, které se společně s touto kombinací musely dříve či později dostavit.

V uplynulé sezoně pod vedením kouče Meidla, ještě donedávna profesionálního hokejisty, předvedla v rámci sezóny herní progres a postupem sezóny se hráči stále zlepšovali. Jak po stránce fyzické, tak po stránce technické. V průběhu ročníku tak kromě soutěžních zápasů v rámci Olomouckého kraje odehráli řadu zajímavých bitev a k tomu se účastnili spousty turnajů.

Zřejmě největší zážitek v rámci sezóny měli po postupu do celorepublikového finále turnaje Mini Winter Cup, kde se dostali do nejlepší osmičky a zahráli si tak finálový turnaj na střeše obchodního centra Harfa, kde měli pod sebou i muzeum Českého hokeje. Kromě zápasových bitev si tak odvezli mnoho vzpomínek se svými rodiči i trenéry, na které jen tak nezapomenou.

Úspěchy ale braly i další ročníky mladých nadějných hokejistů. Čtvrtou třídu vedl k hernímu progresu Jakub Krampol a se sezónou mohl být také spokojen. Po dlouhé pauze jej těšilo, že se na led postupně vraceli všichni hráči a dlouhou pauzu nakonec dokázali smazat. Vypíchnout jediný úspěch nad ostatní zde podle kouče nejde, protože byl především rád, že všude hráči udrželi určitý standard a nikde nepropadli.

V kádru třeťáků panovala také velké spokojenost. I zde se ukázali ve velmi dobrém světle na celé řadě turnajů a zápasů, hlavně se poctivě trénovalo, což platilo i pro nejmenší potěr v rámci první a druhé třídy či přípravky.

Trenéři se pro děti snažili pravidelně vymyslet program tak, aby dokázaly kvalitně trénovat, postupně nabírat fyzickou i technickou připravenost a aby si hlavně hrály, protože hokej je musí v první řadě bavit. A když se podíváme na to, že za letošní rok dětí v klubu opět přibylo a mezi trenéry panuje všeobecná spokojenost a úsměvy, dá se jednoznačně říct, že se práce dělá velmi dobře. Značně k tomu pomáhá i spojení se ZŠ Dr. Horáka, kde mají děti vlastní třídy a od příštího roku půjde už o třetí třídu, což je velká pomoc pro všechny zainteresované.

Oproti minulému ročníku bude v nejmladších kategoriích scházet pátá třída. Ta se totiž přesunula už k mladším žákům po přidělení nové kategorie devátých tříd. Nezbývá než věřit, že trenérům i dětem tento elán vydrží i do dalších let a snad se zase brzy dočkáme věhlasného talentu z prostějovské líhně, o jehož působení jednou uslyšíme i ve spojení s výsledky za hranicemi regionu. Nakročeno k tomu v posledním období je opravdu dobře, teď jen na té správně cestě vydržet.