Bude to už deset let, co do našich luhů a hájů přivandroval současný boss prostějovského hokeje a na radnici před všemi zastupiteli se klaněl ve snaze získat významnou dotaci pro Hokejový klub Špačci Prostějov. Jarouš Tuňák ve snaze zalíbit se všem komunálním politikům tehdy vyřkl památnou větu, po které se dodnes fanouškům prostějovského ledního hokeje ježí chlupy po celém těle. „Když mi dáte prachy, do dvou let vybojuji extraligu,“ šokoval kdysi v obřadní síni radnice všechny zastupitele Jarouš Tuňák.

 

Uběhly dva roky, pět let a teď už skoro deset let. A Prostějov v hokejové extralize? Jarda Jágr se směje, až je to slyšet až z Kladna! „Děláte z komára velblouda. Tak se to nepovedlo, no... Ale prachy od města stejně tečou, tak co,“ poslal redaktora Agentury Hóser k šípku Jarouš Tuňák, který od této chvíle přestal s médii komunikovat. Navíc se nadobro uzamkl před celým světem ve své kanceláři na zimáku a jen tu a tam vyjíždí na svém kole nevalné úrovně, která jeho firma prodává.

Jak se ovšem Agentura Hóser exkluzivně dozvěděla, Tuňák minulý týden znovu navštívil radnici. Není divu, za měsíc má prostějovské zastupitelstvo zase čirou náhodou schvalovat dotace sportovním klubům. „Slibuju, že pokud zase dostanu patnáct milionů, tak s mančaftem vybojuju extraligu. Řekněme tak do 50 let. Ale fakt už! Určitě,“ uniklo z rozhovoru mezi Jaroušem Tuňákem a primátorem města Francimórem Kopačkou.

Boss prostějovského hokeje pak během uplynulé středy postupně navštívil také všechny náměstky primátora. „Hele, vy dva Jurové, abych tu extraligu vybojoval, potřebuju na zimáku pro první mužstvo Špačků celkem třináct šaten. Nejen pro hokejisty, ale i pro jejich manželky, snoubenky, milenky, dále pro mě a pro mých sedm nemanželských dětí. Bez toho nejvyšší soutěž v Prostějově nebude,“ pravil Tuňák před náměstky Jiřím Rozhánělem a Jiřím Nikamnepospíchalem.

Z doslechu pak Agentura Hóser ví, že jeden z těchto náměstků šel při návštěvě Tuňáka takzvaně do kolen. „Ty vole, tak on má včil na zimáku už šest šaten, další dvě mu spravujeme za hříšné prachy a on jich chce celkem třináct,“ hromoval Rozháněl.

Dva dny nato ovšem magistrát vydal oficiální tiskovou zprávu. „Stávající plán rekonstrukce zimního stadionu se mění, všechny opravené šatny budou sloužit prvnímu mužstvu HK Špačci. Hostující týmy se budou k zápasům převlékat v restauraci naproti zimního stadionu,“ prohlásil ve zprávě náměstek primátora Jiří Nikamnepospíchal.

Tak a včil tu hokejovou extraligu!

Za Agenturu Hóser Majkl

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.