Krátké volno po skončené sezóně je už dávno pryč a všechny mládežnické celky jsou už zpátky v přípravě na ročník následující. Po volnějším úvodu, kdy to bylo především o návratu k aktivnímu pohybu, se už začíná drilovat, aby byli hráči co nejlépe připravení. Pod vedením svých trenérů už tak polykají dávky v tělocvičnách, hřištích, posilovně, ale i na ledě vyškovského zimáku. V rámci přípravy se mohou hráči těšit i na různá soustředění, která jim letní měsíce suché a náročné přípravy zpestří.

Trenéři si těmito přípravami prošli také, takže zde rozhodně nebude potíž v jejich sestavených plánech tak, aby se forma postupně časovala právě na start ročníku 22/2023. A rozhodně pro to z jejich strany udělají vše. Podstatné bude, aby našli symbiózu i se svými svěřenci a panovala vzájemná důvěra. U většiny kategorií se však už mezi sebou dobře znají, takže i v tomto by neměl být problém.

Velmi důležitým faktorem bude i zdravotní stav, aby hráči pokud možno zůstali stále stoprocentně připravení a netrápily je různé neduhy. Koronavirové „zátarasy“ už snad nehrozí, tak ať to tak vydrží i v případě vážnějších i drobnějších zranění. Dostávat se do formy až v průběhu dění je už mnohem náročnější, po dvou letech útrap by si to letos zasloužilo opravdu kompletní přípravu i soutěžní ročník bez jakýchkoliv útrap a starostí od vedení klubu až po posledního hráče v nejmladší kategorii. Nezbývá než to mladým hokejistům přát, protože v dnešní nejisté době člověk nic stoprocentně říct nemůže.

Hlavně aby i nadále zůstal stejný zápal u vedení klubu i trenérů a hokej stále bavil všechny aktéry stejně, jako to bylo vidět v sezóně minulé. Když vydrží píle i elán, tak na sebe výsledky nenechají dlouho čekat. Snad zase brzy uslyšíme o místním odchovanci v rámci hokejového prostředí.

 

Již páté ohlédnutí za sezonou v podání mládežnického hokejového klubu SK 1913 Prostějov najdete v tištěném vydání, které vychází v pondělí 30. května