Prostějov je jedno z nejbohatších měst na světě, takže si to může dovolit. Sice se blíží komunální volby a v tomto ohledu můžeme politikům u jejich slibů věřit jen každé desáté slovo, ovšem podle zjištění Agentury Hóser toto současní prostějovští konšelé myslí opravdu vážně. Od září tohoto roku budou Prostějované, a to muži a ženy bez rozdílu, chodit do důchodu už v padesáti letech! „Podívejte se, celé čtyři roky jsme přemýšleli o tom, jak udělat všem našim občanům život krásnější a jednodušší.

V České republice je věková hranice odchodu do důchodu až 65 let, což se nám zdá hrůzostrašná morda! Proto jsme se dohodli s ministerstvem práce a důchodců, že v Prostějově tomu bude jinak. Všichni, kdo mají trvalé bydliště v Prostějově, ukončí práci v padesáti letech a půjdou automaticky do důchodu. A to bez keců a protestů,“ uvedl pro Agenturu Hóser primátor Francimór Kopačka s tím, že město chce lidem prodloužit odpočinek po namáhavých fuškách. „Je samozřejmostí, že těmto novým penzistům bude platit důchod prostějovský magistrát a nikoliv stát, který by tak přišel na buben. My na to ale máme, takže žádný problém. Pokračovat v práci i po padesátce budou mít nárok pouze komunální politici a popeláři,“ dodal na vysvětlenou první muž Prostějova.

Podle zjištění Večerníku se ale vyplácení důchodu ve výši 25 tisíc korun po dosažení věku 50 let nebude týkat každého Prostějovana. „Podmínkou je odpracování třiceti let! To znamená, že tento důchod nedostanou živly, které se celou dobu válely na pracáku nebo na lavičkách před Zlatou bránou v Prostějově,“ zdůraznila Alena Rašáková, náměstkyně primátora pro sociální a menšinové otázky v Prostějově.

Otázkou ale je, zda se lidem z našeho města vůbec bude chtít odcházet do důchodu v tak nízkém věku. „Prostě každý sekne s prací a dá se příležitost mladým. A myslím si, že za pětadvacet tisícovek měsíčně si bude každý rád válet šunky u televize nebo na zahradě,“ míní první náměstek primátora Jiří Nikamnepospíchal. 

Za Agenturu Hóser Majkl

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.