Letošní fotbalová sezóna sice ještě do svého finiše nedospěla, už nyní se ale dá hovořit o tom, že pro regionální kluby to znamená něco opravdu nevídaného a na co se bude jistě dlouho vzpomínat. Nyní to možná ještě tak nevypadá, ale v kontextu posledních let to bude bráno jako ohromný úspěch.

Řeč samozřejmě není o nikom jiném než o Konici a Čechovicích, které letos ve svých skupinách I.A třídy dokázaly všem svým soupeřům vypálit rybník a následně oslavily zasloužený postup do krajského přeboru! Oba kluby své ambice naznačovaly už před a během sezóny, ale zcela nahlas o nich nemluvily. Šly zkrátka zápas od zápasu a oba velmi nároční trenéři dokázali mužstva připravit tak, že své náskoky vybudované během podzimní části na jaře ještě navýšila.

V době, kdy se mluví hlavně o úpadku a těžkých časech pro regionální fotbal, je to tak velmi dobrá vzpruha, která by mohla znamenat velmi pozitivní dopad i mimo tyto dva celky. Čím více klubů ve vyšších soutěžích, tím to bude sice nákladnější, ale pro růst hráčů i prestiž jedině dobře. Najednou je zase vidět světlo, které v posledních třech letech pomalu zhasínalo.

Skvělá práce zasluhující obdiv tak zatím přerostla ve spontánní radost v obou táborech. Na takto úspěšnou šňůru obou klubů se ale bude zcela jistě ještě dlouho vzpomínat. Nezbývá než popřát oběma klubům co nejlepší vstup do nové soutěže a snad se dočkáme i dalšího přílivu pozitivních zpráv i z řad dalších celků.