Prostějov je tenisu jednoznačně zaslíben a opět to v rámci challengeru UniCredit Czech Open potvrdil. Zajímavé a napínavé bitvy, které měli možnost fanoušci sledovat po celý týden, skutečně bavily. Návrat do klasického termínu v rámci druhého týdne French Open se vydařil. I přes některé v tomto termínu očekávané omluvenky přinesl turnaj velmi kvalitní podívanou a zábavu.

Antukové dvorce nabídly řadu krásných soubojů a pro oko diváka nemohla nastat lepší skutečnost než konečné české finále. I to nabídlo řadu zajímavých momentů, a i přes výsledek, který vypadá jednoznačně, to zase tak hladký zápas nebyl. Znovu se tak potvrdilo, že Prostějov je v širším povědomí i díky tenisu. A už teď není pochyb o tom, že v příštím roce oslaví své třicáté narozeniny ve velkém stylu.

Jediné, co mohlo trochu zamrzet, byla divácká návštěvnost. Na hlavním kurtu bych během závěrečných bojů čekal přeci jen ještě lepší diváckou kulisu, kterou si zasloužili i sami aktéři. Samozřejmě nelze mluvit o propadáku, že by tam nepřišel nikdo, ale v rámci takové akce uspořádané v Prostějově, navíc s volným vstupem by atmosféra mohla být ještě lepší.

Celkové dojmy jsou však veskrze pozitivní, organizátorsky zvládnuté skvěle, podařilo se také „objednat“ i skvělé počasí, které program nebrzdilo, a úspěchy českých tenistů reprezentující Prostějov byly pomyslnou třešničkou na dortu.