To snad není pravda! „Ale je,“ uzemnil Agenturu Hóser Juraj Rozháněl, náměstek primátora pro všechno, co se v Prostějově staví. Řeč byla o první etapě rekonstrukce Vrahovické ulice, kterou firma už tak odflákla. A včil odborníci na slovo vzatí přišli na to, že na úseku od křižovatky s Průmyslovou ulicí až po kostel v Majakovského ulici se objevily další a další nedostatky, kvůli kterým se bude muset znovu kopat a bagrovat!

 

„Po důkladné kontrole celého úseku bylo zjištěno, že stavbaři vůbec pod nový asfalt nepoložili základní vrstvu štěrku, zapomněli na položení odvodňovacích trubek, a navíc místo toho, aby všechny kanály ve Vrahovické ulici pročistili, tak je zabetonovali! Voda z dešťů se tak dostává pod asfalt, takže už nyní na mnoha místech hrozí, že se silnice začne nafukovat. Rovněž se přišlo kontrolou na to, že asfalt je vyroben z ruských surovin, které s asfaltem nemají vůbec nic společného,“ popsal Vilém Silničář, hlavní kontrolor z ministerstva stavebnictví. Jak ještě dodal, stavební firma obdržela žlutou kartu, a pokud nezjedná do roka a do dne zásadní nápravu, obdrží kartu červenou. To bude znamenat „stopku“ na všechna výběrová stavební řízení pro nejbližších deset let a tučnou pokutu.

Ze zjištěných výsledků kontroly vstávají chlupy na celém těle i prostějovským radním. „Já to říkal, já to říkal… Ta stavební firma nemá se stavebnictvím vůbec nic společného. Vybrat jsme ji ale museli, když nabídla v konkurzu tak malou cenu,“ krčil rameny náměstek Rozháněl. „Budeme muset nejen vrahovické občany připravit na to, že od srpna do března příštího roku bude Vrahovická zase uzavřena a celý úsek se bude dělat znovu. Akorát teď nevím, kdo jim to řekne. Pošlu za nimi asi tiskovou mluvčí,“ schovával se za stolem ve své kanceláři primátor města Francimór Kopačka, který s Agenturou Hóser viditelně nechtěl mluvit. „Nejhorší je, že včil bude problém i se stanovením objízdných tras. Od srpna se totiž uzavírá kvůli rekonstrukci i cesta kolem myší díry. Tudíž Vrahovičáci budou muset jezdit do města přes Držovice nebo Kralický Háj,“ posteskla si ještě náměstkyně pro objížďky v Prostějově Alena Rašáková.

Za Agenturu Hóser Majkl

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.