Posledním hracím víkendem vyvrcholily krajské i okresní fotbalové soutěže 2021/22. A jak už to každým rokem tradičně bývá, přinesl jejich závěr někde radostné křepčení, zatímco jinde smuteční depresi. Stoprocentně to platí i v našem regionu, pojďme ho bleskově prolétnout.

Tým 1.SK Prostějov uzavřel nepovedené druholigové jaro poměrně dávno, až jedenácté místo bylo velkým zklamáním. V krajském přeboru znovu obstála solidní Lipová, naopak prohlubující se strádání Kralic dopadlo zaslouženým sestupem.

Přesto bude mít Prostějovsko v nejvyšší soutěži Olomouckého KFS víc zástupců než letos zásluhou Konice a Čechovic, kterým famózně vyšla 1.A třída. Jejich suverénní postupové triumfy jsou balzámem na duši. Výbornou kopanou předváděl rovněž Kostelec, slušně čutali v Plumlově i Určicích, aspoň se zachránil Protivanov.

Co 1.B třída? Ve skupině A další progres zaznamenaly Otaslavice, trochu stagnuje směrem do průměru Pivín s Klenovicemi, padák dolů těsně odvrátily Vrchoslavice. V grupě B postupně vyprchala euforie z parádní jízdy nakonec páté Hané Prostějov, zhoršování zastavily Mostkovice, nad propastí se udržely Smržice. Slabý Jesenec-Dzbel však ne.