Prostějovští hokejisté v minulých týdnech nezveřejnili jedinou zprávu ohledně toho, jak bude vypadat v příští sezóně mužstvo Jestřábů. Večerník však o některých hráčích, kteří buď zůstávají, nebo naopak nově přišli, ví. A může tak už nyní usuzovat, jakým směrem se tým vydá.

Zdá se, že definitivně jsou ty tam toky, kdy se sázelo zejména na mladé, neostřílené hráče. Typický byl ročník 2020/2021. Můžeme se dohadovat, zda tehdy tým vsadil na mládí úmyslně, že si vybuduje mužstvo, nebo hlavně kvůli úsporným důvodům. Částečně pro propad příjmů v důsledku koronaviru, částečně z důvodu uzavření soutěže – opět z důvodu koronaviru a jeho vlivu na sportovní svět.

Už minulou sezónu ale Prostějov vsadil na zkušenost. Přivedl hráče jako Rudovský, Kloz nebo Novák, vesměs zkušené útočníky. Tým vyválčil semifinále, následně se ale rozprchl. I když ale tým z minulé sezóny již neexistuje, myšlenka zůstala. Její podstatou bylo vytvořit v Prostějově zkušené mužstvo, v němž už hráči mají zažité různé herní systémy, umí řešit herní situace a zvládnou vysokou dávku odpovědnosti. Vzít sem zkrátka hráče, které kouč nemusí doučovat hokej, ale jimž prostě předá herní systém a základní pokyny. A oni hrají.

Jména, která klub přivedl, tomu nasvědčují. Ať už jsou to Vlach, Ostřížek, nebo Burian, jde o zkušené borce, třicátníky, kteří už mají něco za sebou. Působili pod deseti i více kouči, mají něco zažité. Klub navíc znovu ukázal, že se nebojí angažovat i hráče, jimž se předešlá sezóna moc nepovedla. Příkladem mohou být třeba Ostřížek a Burian, v nedávné minulosti Kloz a Rudovský. Právě druzí dva jmenovaní se na Hané dokázali zvednout. A tento příběh se může opakovat.

Zdá se zkrátka, že Jestřábi sází na osvědčené. Ne tolik jména, když během tří let třikrát Prostějov vyměnil prakticky celý tým. Ale na filozofii stavění kádru. Ta se, zdá se, oproti předešlé sezóně nezměnila.