O předminulém víkendu skončila fotbalová sezóna i týmům v krajských a okresních soutěžích. Poslední hrací víkend už byl víceméně formalitou, vesměs bylo umístění jasné, hrálo se spíš o pocit než o body. Fotbalisté však nemusí hořekovat, v dalších měsících totiž sezónu fotbalovou nahradí ta turnajová v malé kopané.

Prostějovsko má takových turnajů požehnaně. Hanácká kopačka, Metle Cup, Mexico Cup, bohužel Haná Cup se opět konat nebude. Řada týmů, to už je klasika. Například Litrpool, Relax nebo AC Roma. To jsou celky, které pravidelně obráží různé fotbalové akce.

Jenže jak to bude vypadat po koronaviru? Dva roky se zavíralo, dva roky bylo sportování hodně velkou nejistotou. Pořadatelé nevěděli, co a kdy budou moct uspořádat. A hlavně dva roky mnozí hlavně seděli či leželi doma. A kynuli a lenošili.

Nyní tak přichází na turnajích zkouška. Ne tak fotbalového umění jako spíše zkouška lásky ke sportu. Až nyní, zcela bez opatření a s určitým odstupem, se projeví, jak moc kdo měl sport – v tomto případě fotbal – rád. A komu už to válení zachutnalo až příliš.

Dva roky se nic moc nesmělo, maximálně se jít proběhnout ven. Poté pochopitelně přišel velký zájem o sportování a pohyb. Ale co teď?