Jaro se Prostějovu tentokrát nepovedlo. Důvodů bylo více, jedním z hlavních však bylo nepodařené doplnění týmu. I to mělo vícero důvodů: například smůlu na zranění, vybraný hráčský trh a dlouhodobý problém najít v lize kvalitního útočníka. Výsledkem byl v podstatě nouzově seskládaný tým s kvalitním, ale nepočetným jádrem. A když z něj vypadl ještě například Lubomír Machynek, byl problém na světě.

Nyní se ale zdá, že Prostějov má nakročeno k mnohem zajímavějšímu posílení. Příkladem budiž David Gáč, Jakub Bolf nebo Dušan Pinc. Ve všech třech případech jde o již zkušené, stále ještě však mladé hráče. Z jejich příchodu je navíc vidět, že Prostějov neponechává náhodě ani jeden post.

Zatím tak tým posílil na kraji i středu obrany, dále ve středu zálohy. Ten byl v minulé sezóně nabitý konkurencí, která se však snížila odchodem Martina Suse a po sezóně také Petra Jiráčka a Jakuba Kopřivy. Zatím nejvíce otazníků však je v bráně a v útoku. Nejistá je zatím budoucnost Michala Bárty v Prostějově. Ten se ukázal jako velice schopná brankářská jednička. Ale zůstane? Jinak nastoupili do přípravy dva mladíci, kteří chytali nižší soutěže.

Určitá nejistota ale panuje také v útoku. V něm zatím najisto pokračuje David Píchal, velkou posilou může být Oliver Velich. A během přípravy své kvality ukazuje i donedávna na marodku zapsaný Jakub Vichta. Otázkou je, zda to bude stačit.

Zatím ale práce na doplnění a posílení týmu vypadá slibně. Eskáčko přivítalo hodně hráčů na zkoušce, někteří jsou už i jistí. Hra s torzem kádru a lepení sestavy horem, spodem už by se tedy opakovat neměly.