Úvod dobrý, všechno dobré? Uvidíme. V případě vstupu Jestřábů do sezóny by se to mohlo potvrdit. Los totiž přiřkl do začátku ročníku Prostějovu vcelku přijatelné soupeře. Vesměs takové, proti kterým se většinou Prostějovu daří. Případně týmy, které budou atraktivní alespoň pro diváky.

Jestřábi začnou sezónu doma. A soupeřem jim bude Frýdek-Místek. Dobře, tento soupeř zase tak úplně do škatulky atraktivních nespadá. Ale Prostějov, pokud chce pomýšlet na úspěšnou sezónu, musí být v tabulce bezpodmínečně nad ním. Rysi totiž dlouhodobě patří spíše do mezery mezi týmy ve čtvrtfinále a baráží než do vyřazovací části… Loni se ale proti tomuto týmu vůbec nedařilo, to by naopak mohlo přitáhnout fanoušky, kteří si jistě budou žádat nápravu.

Také druhý a třetí domácí zápas přitom nabídnou zajímavou podívanou. Přijede totiž Poruba. A to by měl být znovu našlapaný soupeř, tak jako v předešlých letech. V základní části se proti tomuto týmu Jestřábům vcelku daří. V play-off však ne, před rokem rychle Jestřáby tento sok vyřadil. Poruba každopádně disponuje takovými ambicemi a jmény, že nejspíš nebude problém na ni nalákat fanoušky. A to ani na začátku sezóny, kdy bývá návštěvnost spíše slabší.

Třetí domácí zápas by měl být nakonec nejzajímavější ze všech. Jihlava je tradiční klub, v minulosti extraligový. Naposledy se s Kladnem dostala do baráže. A svedla pohlednou bitvu s tímto extraligovým mužstvem. Jihlava navíc přijede minimálně s Petrem Beránkem a Miroslavem Jáchymem – dvěma někdejšími oporami Prostějova. Ostatně totéž se dá říct i o Porubě, která disponuje Jiřím Klimíčkem, Ondřejem Bláhou a Dominikem Hrníčkem. Přitom minimálně na Hrníčka a Bláhu, kteří se těšili nemalé oblibě, se určitě fanoušci přijdou podívat. I když budou hrát v jiném dresu.

Los pro Prostějov zkrátka nedopadl zle. A když se připočtou zápasy proti béčku Pardubic a Kolínu – tedy dvěma týmům, které určitě nebudou hrát příliš vysoko – může z toho být nejen solidní divácká podívaná, ale také pětice zápasů, kde si Jestřábi začnou budovat bodový polštář.