Představy dlouhých letních dnů i krásných večerů a nocí má každý poněkud odlišné a záleží na tom, co komu vyhovuje. Někdo dá přednost chvíli samoty, někdo zase turistice, jiný si neumí léto představit bez pořádné dovolené někde u moře a odpočinku na pláži. Ať už patříte do jakékoliv skupiny, vždy je hlavní si to udělat tak, abyste z toho měli primárně radost a podařilo se vám dobít baterky, tedy životní sílu proudící tělem.

Čas léta je totiž především o dovolené a umění alespoň na čas vypnout, nevnímat okolní svět, zaměstnání a další aktivity. Workoholikem až bláznem do práce můžete být jakýmkoliv, ale čas na odpočinek, regeneraci a celkové uvolnění je zkrátka potřeba. A je úplně jedno, zda se jedná o práci manuální, či kancelářskou, fyzicky namáhavou, či „vysezenou“. Vypnout hlavu i svalstvo a trávit čas tak, jak si sami představujete, je nezbytně nutné.

I když nemusí vše vyjít podle předem připraveného scénáře, může to alespoň znamenat řadu zajímavých a vtipných vzpomínek do budoucna a na horší chvíle, kdy budete chtít na chvíli vydechnout, ale zrovna to nepůjde. A obzvláště v dnešní stále uspěchanější a náročné době je čas sám pro sebe či rodinu skutečně drahým a důležitým artiklem.

Tak se toho nebojte a naordinujte si kúru, jež vám bude vyhovovat bez toho, co si o tom kdo bude myslet. Vraťte se zpátky do každodenního procesu s čistou a hlavně odpočinutou myslí i tělem, protože jen tak můžete opět podávat požadované výkony.