Už máme uděláno, už máme hotovo! Zpívá se v jedné známé české pohádce. Podobně si mohou zapět v eskáčku ohledně kádru na sezónu 2022/2023. Už o víkendu hrála fakticky ligová sestava. A proti Zlínu by už měli naskočit všichni hráči, s nimiž se do ročníku počítá. Což není vždy úplně obvyklé. Eskáčko v minulých letech už několikrát před začátkem půlsezóny ladilo soupisku na poslední chvíli. A naposledy úplně nedoladilo.

Nyní je ale hotovo v předstihu. A klub si tak může oddychnout. Na zkoušku se podařilo dovést hodně zajímavých hráčů s potenciálem. Většina nikdy nehrála druhou ligu. A pokud, tak velmi sporadicky. Co ale o týmu platí, je hned několik tvrzení. Zaprvé je dostatečně početný, což je změna oproti uplynulé sezóně. Nyní má ale tým skutečně na každém postu kvalitní alternativu. Zadruhé se podařilo doplnit útok. Hned čtyři útočníci? Luxus, který klub dlouho nepoznal. Zatřetí se klubu znovu podařilo dovést více hráčů, kteří jsou schopni hrát dobře na několika postech. Ať už jsou to Kulig, Mach, nebo třeba Bolf, všichni dokáží kvalitně zahrát alespoň na dvou pozicích.

Co je ale nedůležitější, to je skutečnost, že eskáčko ukázalo konkurenceschopnost. Nová spolupráce s Baníkem a Zbrojovkou přinesla do klubu nové hráče, mladé, talentované, s budoucností. Další kvalitní hráči sem navíc proudí z Olomouce, i když už v menším počtu. A možnost, že by si odchovanci Klimeš a Spáčil zahráli už tuto sezónu druhou ligu? To by bylo vůbec největší ocenění pro práci klubu.

Zdá se zkrátka, že eskáčko by mohla čekat dobrá sezóna. A znovunastartování motoru, který poslední rok spíše drhl.