Zimní a letní příprava jsou důležitá období. Hráči si odpočinou od tlaku v zápasech, tentokrát se nehraje o body. Pilují kondici, hru, zkoušejí, na což během sezóny tolik času není. Zároveň taky týmy zkoušejí nové hráče, doplňují a posilují. A právě na to, jak se posilování eskáčku podařilo, se podíváme podrobněji.


Prostějov po uplynulé sezóně musel pár hráčů přibrat. Tedy pár, nebylo jich málo, už po podzimu skončili Milan Kadlec, dále Martin Sus a Roman Bala. Do Teplic odešlo duo Mucha, Žák. Po jaru odešel také Jakub Vichta, Jakub Kopřiva a Petr Jiráček. Dlouhodobě na marodce je Lubomír Machynek. Je tak jasné, že trenérovi Šustrovi zhruba z poloviny vznikal v posledních týdnech pod rukama nový tým.
Ale pojďme k posilám. Výraznou může být Volodymyr Krynskyi. Ukrajinský brankář se ukázal velmi dobře. A klidně toho může nemálo odchytat. Vzadu by měl plnit roli dalšího zkušeného borce David Gáč. Samuel Kulig se představil coby šikovný univerzál. Jakub Elbel je další zajímavý přírůstek, i když papírově zatím nedořešený. Druhou šanci dostal Martin Vlachovský, který zde již působil.
Marek Mach pak je velice mladý, ale zároveň velmi šikovný hráč, který umí pomoct i vepředu. I Jarmil Blahuta, další mladík z nižší soutěže, se ukazoval velmi dobře. Silový, vysoký útočník, ten zase přišel v podobě Dušana Pince.
Co z toho všeho plyne? Prostějov posílil. A posílil dobře. Ne možná podle jmen. Ale podle většiny zápasů, kde se noví hráči představili. Ve svém věku nemají vývoj za sebou. Přesto už nyní zvládají druholigovou zátěž. Jsou běhaví, tvořiví, nebojí se něco udělat s míčem. A trenér Šustr už ukázal, že dokáže týmové a individuální výkony posouvat.
Suma sumárum eskáčko oproti jarní části výrazně posílilo. A to ne pouze po stránce početní…