Tento týden už odstartovalo svou podzimní pouť eskáčko a rozehraný je i okresní pohár. V příštím týdnu na to volně naváží i krajské soutěže a okresní přebor. Přitom to není tak dlouho, co se teprve řešilo, jak bude složení soutěží do nadcházejícího ročníku vypadat. Druhý měsíc prázdnin už se tak musí amatéři opět hlásit v plné síle do bojů, i když ještě má řada z nich v živé paměti ročník nedávno ukončený.

Čas (nejen) v tomto ohledu letí jako bláznivý, a především pro týmy hrající na krajských úrovních je pauza až neuvěřitelně krátká. Pět šest týdnů od posledního kola jarní části je zatraceně málo. Když k tomu přičteme krátkou pauzu na regeneraci i řadu dovolených, drobná zranění a teprve zahájení jednání o možnostech přestupů, je jasné, že něco extra natrénovat a připravit je nereálné.

Přitom o delší pauze se nahlas mluví, aby se trošku vyrovnala dlouhá zimní a krátká letní přestávka. Jenže zůstává jen u úvah. V době, kdy by se toto téma mělo otevřít, to zůstává bez odezvy. Na někoho může mít tento vliv dopad pozitivní, ale někomu může hodně ublížit. Teď už ale nezbývá než se nechat překvapit, kdo z toho bude těžit a kdo se naopak vyhrabávat. Tak hlavně ať to všem dobře kope a vyhnou se jim komplikace.