Tým fotbalového eskáčka je hotový. Už je jasné, kdo si za mužstvo v sezóně zahraje a kdo ne. Složení, možná také role v týmu, už se také dají odhadnout. Stejně jako síla týmu. Jaká zhruba bude?

Jak již zmínil v rozhovoru Jan Koudelka, tým je mladý. Dokonce velmi mladý. Situace se podobá té ze sezóny 2020/2021. V mužstvu převládají hráči těsně nad dvacet let. Do střední generace pomalu dospěli Michal Stříž nebo Daniel Bialek. Celkově ale mužstvo bude sázet hodně na mladíky. Nebudou jen do počtu, na pár minut. Někteří si možná vyslouží pravidelný základ. A několik dalších si určitě zahraje dost a dost.

Když se ale posuneme k celkovému hodnocení týmu. Obrana nevypadá špatně. Jsou v ní zkušení hráči jako Schaffartzik a Gáč, dobře jim dokáže sekundovat Daniel Bialek. Kvalitní alternativy z kraje zálohy jsou Michal Stříž a Michal Zapletal. Z nováčků zaujal hlavně Samuel Kulig. Střed pole by mohl patřit Bartolomeovi či Marku Machovskému. Zde eskáčko po sezóně ztratilo nejvíc, během nebo záhy po uplynulém ročníku zde ubylo hráčů nejvíc. Zůstal však Solomon Omale, který navíc fotbalově vyrostl, z riskantních manévrů jsou nyní kvalitní rozehrávky míče s očima.

Otazník visí nad útokem. Ani ne tak nad obsazením, minimálně dva typické útočníky Pince a Píchala klub má. Možná tři, započítejme ještě Clauda Lhoteckého. Kdo ale bude tím střelcem, který nebude mít problém vzít to na sebe? Snad David Píchal dokáže být přímočarý a produktivní. Možná i jeho dva kolegové, tam je rovněž potenciál. Branky průběžně střílí i Vasil Kušej, který může klidně sedm osm branek za sezónu dát. Koudelka, Bartolomeu, to jsou další střelci a dobrou střelu z dálky má i Stříž.

Přesto se zdá, že klasického střelce, jakým byl Filip Žák a krátce také Jakub Kopřiva, tým zatím postrádá. Snad to hráči vezmou ne jako slabinu, ale spíš příležitost se ukázat, překonat očekávání.