Je to už známé klišé od hráčů i trenérů. Prakticky vždy se shodnou na tom, jak je důležité chytit začátek sezóny. „Může to být klíčové,“ dozvídáme se také od některých. Přehánějí? Ne tak docela.

Tým potřebuje po těžkých letních přípravách brzy zjistit, že se dřina vyplatila. Přípravy obvykle nepatří k úplně oblíbeným částem sezóny. Posilování, běhání, hodně únavy. To jsou typické faktory. Tím spíše je vstup důležitý. Druhou věcí je psychika. Po zisku několika bodů hned na úvod a odehrání solidních zápasů hned poroste. To může týmu jen pomoct a dát mu takříkajíc „křídla“.

Právě fotbalovému eskáčku se vstup do soutěže vcelku povedl. Mužstvo hned zkraje vyhrálo nad záložním týmem Slavie Praha. Nováček ze třetí nejvyšší soutěže? Slabota, mohlo by se zdát. Nicméně právě u těchto záložních celků je nesmírně těžké se na ně nachystat. Nevíte vůbec, s čím a s kým přijedou. Navíc za ně může nastoupit nemálo ligistů.

Po Slavii následoval další solidní víkend, byť plichta s Třincem se může zdát někomu málo. Prostějov však má tentokrát jeden z nejmladších týmů v soutěži a nicméně ukazuje, že to ničemu nevadí. A mladé pušky se v samém začátku ročníku ukazují v dobrém světle. Čtyři body ze dvou kol je dobrý počin.