Prostějov, město sportu. Tenhle přídomek není nijak nový, hovoří se tak o městě už dlouho. Přesto je stále rezerva v tom, jaké zázemí mají jednotlivé sporty a kluby. Rozdíly jsou obrovské, stejně ale jako možnosti, kam se posunout.

Příkladem jsou nejsledovanější sporty ve městě fotbal a hokej. V případě fotbalu se mluví o novém stadionu. Je už studie, řeší se peníze. Věci jsou na dobré cestě. Nebude to nic levného. Ale fakt je, že prostějovský fotbalový stánek jen sotva splňuje parametry pro druhou ligu. A jen málo splňuje nároky moderního fanouška.

V případě hokejového stadionu je to vlastně podobná situace. Zde už se i opravuje, přestavuje. Dosud šlo spíše o jednotlivosti, výjimkou bylo nové zázemí šaten či střelnice.

Ale co dál? V Prostějově dlouhodobě chybí krytý padesátkový bazén pro plavce, přiměřená dráha pro atletiku, oba sporty mají ve městě svoji tradici a kvalitu. A v neposlední řadě zde není sportovní hala s přiměřenými rozměry. Totéž se pak dá říct i o venkovních tartanových hřištích. Byť přibylo jedno ve Vrahovicích. Na město velikosti Prostějova jich je ale pořád málo. Třeba by si chodilo čutnout více lidí.