Tradiční fotbalová bašta a jeden z nejúspěšnějších klubů historie regionální kopané je ve velkých problémech. A mužstvo řeší po sestupu existenční otázky, protože už první kolo jasně ukázalo, že odchod téměř kompletní jedenáctky jen tak nenahradí. Rezerva dokonce ani nepřijela do Olšan a po prvním týdnu nové sezóny je tak rozhodně nad čím přemýšlet. Teď bude velkou otázkou pro všechny v klubu, jak z toho co nejrychleji ven, protože takto to opravdu dlouho nepůjde.

Smutný pohled je to nejen pro zainteresované, ale i pro srdcaře Kralic, kteří zde zanechali svou stopu a v neposlední řadě i pro všechny fotbalové fanoušky. Městys, který by se měl pyšnit obrovskou základnou totiž skomírá. A hráči i funkcionáři k tomuto tématu jen těžko hledají slova. V klubu bude muset dojít k rychlému zemětřesení, aby se podařilo okamžitě začít budovat od nuly. Tento model totiž nemůže vydržet a momentálně by mohlo dojít i k nejhoršímu.

Už posledních pár sezón to na A mužstvo nebyl kdovíjaký pohled. Každoroční souboje o záchranu, kterým ve dvou případech pomohl covid. V tom třetím už mužstvo nezachránil ani takový ostřílený kouč jakým je Karel Trnečka. Teď to vypadá, že i I.A třída bude pro Kralice těžkým oříškem, protože po ročníku nezůstal v kádru kámen na kameni.

Nabízí se tu otázka, proč k tomuto kroku vedení přistoupilo, a i po výrazných odchodech se A mužstvo s rezervou nesloučilo. Už loni celek doplácel především na nedostatek hráčů. V kuloárech se hovořilo o tom, že by v Kralicích zůstal jediný celek a přihlásil by I.B třídu. Tak to ale nedopadla a v Kralicích pokračují mužstva dvě.

Jak dlouho ale? Najít jiskřičku naděje na světlejší zítřky, které by měly přijít okamžitě se totiž jen těžce hledají…