Jako kdyby toho nebylo dost. Válka na Ukrajině, vedra a s nimi spojené sucho, obavy, zda do našich domácností bude od podzimu vůbec proudit plyn, či drahota s pohonnými hmotami. A teď ke všemu ještě ten zpropadený covid! Když se letos na jaře zrušila veškerá protiepidemická opatření, nedělal jsem si žádné iluze o tom, že tento virus nadobro zmizel a už se nevrátí. Ale vrátí, na to můžete vzít jed!

Jenže ani já jsem neočekával, že první varování o rapidně se zvyšujícím počtu nakažených přijde už během července. Jak je to možné, když všichni odborníci tvrdili, že koronavirus nemá během teplých dní šanci? No co už, covid je prostě zpátky a my s ním musíme počítat. Jen nevím, co od něj čekat. A co hlavně očekávat od současné vlády. Budeme zase brzy chodit v respirátorech? Budou se rušit kulturní a společenské akce? Bude sport opět bez diváků? Tak na tyto otázky zatím odpověď nikdo nezná. Současný ministr zdravotnictví sice nedávno v televizi „moudře“ hovořil o tom, že žádná plošná protiepidemická opatření se už očekávat nedají, ale dá se tomu věřit?

Aktuálně přibývá v Česku okolo čtyř tisíc nakažených denně. Bude vláda takto stejně mluvit i na podzim, když nakažených bude padesát tisíc za den? Uvidíme. Ale teď opravdu nevím, na co se připravit a co zlého nás ještě potká.