Po dlouhých týdnech, kdy jsme se věnovali zejména koronaviru, se posouváme v sondě trošičku jinam. Rozebereme si dosavadní působení prostějovských hokejistů, a to čistě po sportovní stránce. Uplynulý týden se přitom představili opakovaně také Jestřábi. V jakém světle? Jednou věcí jsou statistiky, druhou hra. Začněme u výsledků. Ty mají Jestřábi slušné a v podstatě dle očekávání.

S prostějovskými hokejisty se sice nepočítalo do elitní čtveřice, přesto ale měli být mezi silnými celky, které špičku budou prohánět. A stalo se, s Kladnem tým sehrál vyrovnanou partii, proti většině celků ze spodku tabulky pravidelně boduje. I když nutno říct, Litoměřice byly velmi nebezpečným soupeřem. Zvládnutý duel se Slavií také leccos napoví. Čísla pak hovoří jasně, Prostějov může být hrdý na produktivitu, v první desítce bodování soutěže má ostatně hned tři zástupce. Celkově je hra Jestřábů rychlá a atraktivní, paradoxně lepší než loni, kdy měl tým několik hvězd.

Dvě věci se ale oproti loňsku nezměnily. Zaprvé prostupnost obrany, která je nadále největší slabinou, zadruhé nevyvážené výkony během jediného utkání. Protože jak s Kladnem, tak s Frýdkem-Místkem a později také s Litoměřicemi Jestřábi odehráli v jediném střetnutí třetinu příšernou a třetinu skvělou, byl zde znát opravdu propastný rozdíl.

Poslední výtka pak směřuje na střídačku. Je načase dát opět šanci Adamu Wolfovi. Mít pro případ nutnosti nachystanou zcela nerozchytanou dvojku, to není zrovna dobrý tah.