Sezóna se pro fotbalisty rozjela už ve velkém a bude takto pokračovat další tři měsíce. Už první dvě kola ukázala, že se letos má fanoušek regionálního fotbalu na co těšit. Velmi kvalitně se zatím prezentují všechny celky v krajském přeboru, ale nejen tam se ukazuje dobrý potenciál. Snad to takto vydrží i nadále a na úspěšný vstup se podaří navázat.

Už pohled na tabulku napovídá, že se některé z celků velmi svědomitě připravily. Nejvyšší krajské soutěži vévodí Čechovice, které jsou jako jediné stoprocentní. Třetí příčku drží Konice, která si po remíze v úvodním kole vyšlápla i na hlavního aspiranta postupu z Želatovic. I Lipová ukazuje, že po řadě změn přeci jen potřebuje ještě čas, ale zápas od zápasu se její výkony zvedají. Kostelec předvedl dva velmi dobré výkony, ale nutně potřebuje zlepšit koncovku, aby se vyhnul ztrátám, protože jinak mohl mít i on na kontě plný počet bodů.

V I.A třídách zatím vynikají Určice, kterým se, jak se zdá, podařilo zastavit úpadek probíhající zde v posledních letech. Mužstvo se podařilo vhodně doplnit mladíky a zatím je to zcela jiný pohled než v předešlých ročnících. Horší je situace v Plumlově a Protivanově, kde by přeci jen menší okysličení taky bylo potřeba.

I v nejnižší krajské soutěži se ukazuje, že v Otaslavicích nebyla poslední sezóna náhodná a mužstvo bylo po dvou kolech stoprocentní. I nováček z Brodku rozhodně nebude jen do počtu a Klenovice, jak se dají zdravotně dohromady, tak budou jedním z hlavních aspirantů na první místo. Horší to však bude u Vrchoslavic, které se očividně opět trápí.