Hned čtyři celky z Prostějovska nastoupily v této sezóně do krajského přeboru mužů ve fotbale. A dokonce tři se počítaly mezi nováčky. Otázka tedy byla před začátkem ročníku jasná, jak si nové celky v nejvyšší krajské soutěži povedou?

Pokud snad měli jejich příznivci obavy, že tempo zápasů stíhat nebudou, spletli se. Dokonce velmi. Jak Čechovice, tak Konice, tak Kostelec na Hané zatím potvrzují, že do krajského přeboru patří. Dokonce se některé z těchto týmů řadí nyní ke špici a pořádně prohání celky, které proti nim jsou favority.

Příkladem můžou být Čechovice. Ty za sebou mají velice solidní vstup do sezóny. V prvních třech zápasech například vždy bodovaly. Se soupeři dokáží hrát vyrovnanou partii, na úvod vyhrály dokonce 3:0. A doma mohly díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase přetlačit i Lipovou. Kostelec na Hané ale také nezůstává bokem. Tým sice nevítězí, což jej v součtu může stát hodně. Nicméně jinak platí to, co u Čechovic. Za soupeři nezaostává, hraje s nimi vyrovnaně. Kamenem úrazu pak zůstává nevyužívání šancí. Včera se navíc hrálo prestižní derby těchto dvou celků.

A do třetice Konice. I zde se musíme opakovat. Kouč Ullmann varoval, že tentokrát nebude mužstvo výrazně vyhrávat, stále platí, že s týmy o úroveň výš dokáže hrát. A vyhrál i v sobotu. Nováčkovskou daň zkrátka tyto celky neplatí.