V „B“ skupině třetí třídy Okresního fotbalového svazu Prostějov, která by se dala označit také jako „severní“, bojovalo na rozdíl od „jižní“ grupy hned devět celků, tedy o dva více. Skupina nabídla plno zajímavých soubojů nedalekých soupeřů a pro fanoušky tudíž nebyla nouze o řadu zápasů s přívlastkem toho největšího derby. A zatímco v „áčku“ bylo jasno už po podzimní části, kdo se bude prát o postup, zde to byl až do posledního kola boj, v němž se představila hned trojice celků. Nejlépe to nakonec zvládli hráči Přemyslovic. V novém soutěžním ročníku bude v této skupině působit deset klubů, stejně jako v „áčku“ se tak počet celků o jednoho rozroste.

V minulé sezóně „béčko“ odehrálo devět účastníků, zápasů však bylo poskrovnu. Dlouho to byl souboj mezi čtveřicí klubů, které mohly reálně myslet na vítězství v soutěži. Před posledními koly ale vypadla Luká a bylo jasné, že primát bude patřit jednomu z trojice Přemyslovice, Hvozd a Kladky. Své prvenství zvládl udržet prvně jmenovaný tým, který se tak po pěti letech mohl radovat z návratu mezi okresní elitu. Postupovou příčku musely ale Přemyslovice tvrdě hájit, ale hráči Sokola nakonec jednoznačně ukázali, že si vítězství opravdu zasloužili.

Hvozd i Kladky si tak budou muset počkat a těžko soudit, zda by vůbec zájem o vyšší soutěž byl. S předváděnými výkony by to ale nemusela být nereálná meta, i když se dá očekávat, že novým favoritem v této skupině by se mohl stát jeden z nováčků.

Čtvrtá skončila Luká a pátá rezerva Protivanova, kde oba celky neměly kolem sebe nikoho ani na dohled. Ohledně hosta z olomouckého regionu se ambice na postup očekávat nedají, ale celek nadále ukazuje, že je na tom opravdu kvalitně. V rámci rezervy Protivanova se také žádný posun směrem k okresnímu přeboru v současné situaci nedá předpokládat.

O konečnou šestou až osmou příčku bojovala trojice celků. Nejlépe se zadařilo Čechám pod Kosířem, kde hráči dokázali získat více bodů než soupeři ze Zdětína a Vilémova, další tým z Olomoucka. Čechy pod Kosířem ale do nového ročníku nastoupily už v opačné skupině, kam byly přesunuty, a čekají je tak noví soupeři. Zdětín a Vilémov budou chtít nadále bavit sebe i své fanoušky. Na chvostu se krčila rezerva Brodku u Konice, když získala jen dva body, ale i v další sezóně bude celek pokračovat.

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný III. třídě OFS Prostějov, skupině "B" najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 29. srpna