Stále tu ještě máme léto a teplé počasí, kdy všichni chodí tak nějak nalehko a šatstvo více odkrývá, než skrývá, také se více brouzdá našimi nebo cizími kraji a lidé se potkávají i třeba na grilování a popíjení. A přiznejme si, léto zvyšuje i bublání hormonálních hladin u obou pohlaví a tak nám tu vznikají letní lásky případně vzájemná noční, v lepším případě čtyřiadvacetihodinová vzplanutí. Sice někdy posilněná alkoholem, ale prostě toto všechno k létu patří..

 Jsem dnes ženatý zralý bílý heterosexuální muž v jistých věcech velmi konzervativní. Nestydím se za to, miluji svou ženu a společně vzpomínáme na mladá léta, kdy i nám oběma bublala hormonální hladina a zažili jsme letní, čtyřiadvacetihodinové či noční lásky. I ten alkohol tam byl. Vzpomínáme na to dnes již s úsměvem, ale když se začteme do novin, kam se svět řítí, tak je nám těch dnešních mladých líto. Společně se ptáme proč?

I oblast seznamování, případně hormonálního bublání zasáhlo kladivo politické korektnosti, jakéhosi vyššího principu, hlavně kladivo šmírování občanů i ve věcech týkajících se sexu. Myslíte, že si vymýšlím? No, vyvedu vás z omylu. Nějaké hlavy „pomazané“ se daly dohromady, to slovo pomazané je v uvozovkách schválně a výsledkem jejich hlubokomyslného snažení je aplikace, kterou si člověk má stáhnout do mobilu. A pokud narazí na protějšek, se kterým by rád uskutečnil „výměnu genetických informací“, tak si pomocí této aplikace vzájemně odsouhlasí, že „teda jo“, teprve pak na to společně „vletí“. Jako všechny blbiny tohoto druhu se tato zhůvěřilost poprvé objevila v USA pod názvem Good2Go, která přišla zanedlouho po chytrých telefonech. Určena byla hlavně tamním vysokoškolákům, kteří se na kolejních večírcích nezřízeně opíjejí.

Vedle souhlasu se sexem tak zde uživatel zadává i stupeň opilosti, který může anulovat souhlas nebo zabránit jeho udělení. Kdo viděl pár amerických filmů ze studentského prostředí, tak si může říct, že by tam spíš potřebovali aplikace s on-line psychiatrem. Teď se domnívám, že tuto aplikaci už tam nepotřebují, protože běžná mužská slušnost vůči ženám je tam hodnocena jako harašení a všichni známe hnutí MeeeeTo, že? Těch e je tam víc schválně, protože to není nic jiného než mečení těch, které přes postel udělaly kariéru v showbyznysu a teď chtějí vytřískat další peníze za udávání.

Ale vraťme se k sexaplikacím, protože již zasáhly i náš světadíl. Dánsko má iConsent a, světe, div se, náš stát se teď proslavuje podobnou záležitostí pod názvem XPASS. Odcituji tady blogera Jana Tománka, který říká k aplikaci toto: „Někoho to napadlo, někdo to podpořil, někdo to zaplatil, někdo vyrobil a někdo to snad i začne používat. Nejedná se o nic jiného než ‚cool apku‘, kde si se svým milým před sexem vzájemně odsouhlasíte, že se sexem souhlasíte… Ano, opravdu toto někdo myslí vážně. O to víc mě překvapilo, že za projektem nestojí jen několik málo bláznivých IT nerdů, ale firma s právníky i sexuology, která je dokonce z Česka! Předtím, než by spolu dva (dnes už klidně tři, ono, pes a kdokoli další…) měli mít sex, by si vzájemně ukázali (tedy před vším ostatním) své QR kódy a odsouhlasili v aplikaci, co spolu chtějí a nechtějí dělat, načež že souhlasí... Teď opominu naprostou zhovadilost, která je jen dalším krokem k odcizení se a ztrátě jakékoli romantiky a lidskosti, a zkusím se zamyslet nad skutečným významem. Jen se ptám, jestli je to jen čirá hloupost, že toto někdo myslí vážně, nebo kýmsi podporovaný záměr a další otevřené Overtonovo okno, jak dál ovládat a blbnout společnost?“

Tolik Jan Tománek a já dodávám. Lepší než aplikace bývala za nás pořádná facka, jež znamenala jednoznačné NE! Naopak pořádný francouzák symbolizoval ANO a mezi dvojicí bylo jasno hned. Přestaňme blbnout a vraťme se ke kořenům.

Hezký zbytek léta všem normálním.