Zajímavý tým poskládal Prostějov. I přesto, že kromě půltuctu hráčů je tým celý nový, podařilo se klubu dát dohromady kvalitní mužstvo s několika hokejovými osobnostmi uprostřed a řadou talentovaných mladíků. Mužstvo klidně může pomýšlet na vysoko položené cíle.

Má to ale jedno podstatné „jenže“. A tím je skutečnost, že jména a dobře poskládaný tým ještě nutně nemusí znamenat výsledky, atraktivní hru nebo obojí. Přesně to ukázalo hned několik přípravných zápasů. K atraktivnosti mělo daleko třeba utkání s Porubou. Totéž platí i o Frýdku-Místku a zejména Pardubicích „B“. V těchto zápasech nejenže diváci viděli nepříliš záživnou hru, ale zároveň jejich tým nebyl v utkání tím lepším.

Mužstvo během přípravy ukázalo, že umí hrát. Zápasy s Jastrzebie nebo Zvolenem byly z těch kvalitních, domácí duel s Třebíčí snesl měřítka. Jenže v řadě utkání Prostějov ukázal obrovské slabiny. A po letech jimi nebyla ani tak obrana, jako spíše útok. Zejména jeho efektivita. Jestřábi dvakrát v přípravě doma nevstřelili gól, nedařily se jim přesilovky, včetně těch dvojnásobných. A vrátil se nešvar z minulé sezóny. Tedy nepovedené vstupy do utkání.

Prostějov má potenciál. A nemalý. Tým je poskládán dobře, má lepší zázemí než v minulosti, ať už v realizačním týmu, nebo v prostředí stadionu. Trenéři navíc letos dovedli Jestřáby k nejlepšímu výsledku v novodobé historii. To vše spolu s dříve velmi širokou fanouškovskou základnou může značit, že by se od Prostějova mělo čekat hodně. Tak tomu bylo i v přípravě. Jenže zejména v jejím závěru se očekávání úplně nenaplnila. A pravdou je, že zápas s Porubou nebyl reklamou na hokej. Ať jsme však spravedliví, platí to o zápase jako celku i o hře obou týmů.