Fotbalisté Prostějova dokázali v prvním kole vyplenit Prahu a připsali si skalp rezervy Slavie, jenže následně se jejich bodový přísun zadrhl a šest bodů po šesti kolech bylo zkrátka pro ambice na horní polovinu tabulky málo. Navíc se už začaly lepší celky trhat a bude těžké se k nim ještě dostat. Faktorů, které horší výsledky způsobují, je jistě víc, ale jedním ze základních jsou zkušenosti. O to důležitější bylo sobotní vítězství nad Táborskem, které by mělo vnést do řad eskáčka více klidu.

Soupiska je sice poměrně obsáhlá a mužstvo by snad nemělo řešit krizi jako na jaře, kdy nebylo kým doplňovat, ale na druhou stranu je v mužstvu nejspíš až moc nováčků, kteří potřebné zkušenosti se druhou nejvyšší soutěží nemají. Snaha i fotbalovost jim upřít nejdou, ale herní zkušenosti a praxe v takové soutěži zkrátka schází. Jinak než odehráním těchto náročných zápasů to ale nepřijde.

Jenže aby nebylo pozdě a mužstvo se dále neplácalo v končinách spodních pater, odkud samozřejmě ani potřebné sebevědomí nepřijde. Situaci by prospělo, pokud by do kádru dorazila ještě určitá zkušenost, která by mladému jádru pomohla na hřišti i mimo něj. Aby vznikl, jak se říká, takový zdravý, vyvážený mix.

Ztrácet zápasy, které mohly znamenat tři body, totiž musí přestat, jinak by opravdu mohl přijít malér. Herně to přitom často takový propadák jako například ve Vlašimi není, ale určité chyby pramenící právě z nezkušenosti už řadu bodů letos stály.