Včerejší utkání mezi Klenovicemi a Otaslavicemi vzbudilo velkou vlnu vášní. Vše přitom začalo až idylicky. Hrát se mělo už během posledního srpnového víkendu, ale domácí se dohodli s hosty na odložení duelu vinou rozsáhlé marodky. Ve středu se obě mužstva před zápasem s radostí zdravila a čekal se pěkný fotbal. Když mužstva nastupovala nezapomněla místní hlasatelka dokonce i popřát jednomu z hostujících hráčů k oslavě dvacátých narozenin. Jenže tím přátelství zřejmě skončilo.

Utkání nezvládli především arbitři, kteří předvedli velice slabý výkon, a ten jednoznačně přispěl k tomu, co se s přibývajícími minutami na trávníku dělo. Neřešené simulace, neudělení včasných žlutých karet se následně proměnilo ve festival soubojů, agresivity a hádek nejen mezi soupeři, ale i spoluhráči. Kdo viděl poslední duel v loňském roce, který bavil od první minuty a dnešní divadelní tragikomedii musel být jednoznačně velice překvapen a možná až znechucen.

Ve druhém poločase se situace na hřišti nadále více vyhrocovalo a zřejmě největší bizár přišel v předposlední minutě, kdy unikajícího Hona zastavil zcela jasným faulem jeden z bránících hráčů, což si uvědomovali i místní fanoušci a hráči, ale jediný, kdo v celém areálu faul neviděl byl hlavní sudí společně s asistentem. Po tomto incidentu se už vařila krev na hřišti na plné obrátky a div, že to nedopadlo inzultací rozhodčího.

Po konečném hvizdu ještě proběhla řada nadávek a hosté odjížděli s přesvědčením, že podobné přátelské gesto udělali naposled. Z dobré vůle se tak stala noční můra, kterou možná hráči vydýchávají ještě dnes a přátelské vztahy tak mezi oběma celky hodně ochladly.