Aktivní pracovní roky tvoří největší část života každého z nás. Nedílnou součástí ke spokojenému životu je i spokojenost na pracovišti. A začít se dá opravdu od píky. Pokud člověk cítí, že ho jeho práce nenaplňuje a chtěl by pokračovat v něčem jiném, tak tu je řada možností, jak toho docílit.

V dnešní době je mnoho různých rekvalifikačních kurzů, ale i dalších pomocí, jako například přeškolení zaměstnavatelem. Najít se tak dá uplatnění ve zcela odlišném oboru, než jste se rozhodli vystudovat. Dalo by se říci, že to má určitý háček, ale vlastně nemá. Hlavní a zásadní je chtít.

Jednotlivé studijní obory a formy studia toho v dnešní době nabízí nepřeberné množství, ale neschází ani nestárnoucí klasika, která je stále potřebná. Vybrat se dá opravdu ze širokého spektra, ale je důležité myslet na to, co vás bude v životě bavit. Ne vždy se podaří vybrat studium, které povede k zaměstnání, jež by mělo naplňovat. Důležité je položit si otázku kvůli čemu, ale často také kvůli komu… Někdy to ani není ničí chyba, jen se prostě během několika let změnily hodnoty. Jak se říká, to se může přihodit i v lepších rodinách.

Dnes však není problém, aby se člověk s vystudovaným oborem trápil po zbytek života, může si najít řadu dalších uplatnění, která ho budou naplňovat daleko víc. Pomoci v tom ostatně může i Burza práce a vzdělání, která má v Prostějově dlouhodobou tradici, každoročně ji navštěvuje celá řada zájemců. Tato návštěva může znamenat jeden z kroků na cestě za lepším či vysněným povoláním, ale také třeba jen pomoc k tomu, aby se člověk zase odrazil tím správným směrem.

Seznámí se se zcela odlišnými obory, něco ho může opravdu zaujmout, je zde možnost nechat si poradit, nanečisto si vyzkoušet to, co dotyčného může v následujících měsících a letech čekat. Zkrátka všehochuť toho, co během aktivních let může člověk využít. A může to tak být jedna z cest, jak si život nalinkovat tak, aby vás opět bavil. Být ze své práce nešťastný, to už by platit nemělo.

 

Speciální příloha BURZA PRÁCE A VZDĚLÁNÍ je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 19. září