Omlazený a dravější. Takový by měl být oproti minulé sezóně tým prostějovských hokejových Jestřábů. Realizační tým a vedení klubu vsadily v řadě případů na mladíky, kteří teprve získávají první ostruhy v dospělém hokeji.

Jestliže si ale někdo myslel, že mladíci budou jen do počtu, spletl se. Už první zápasy ukázaly, že se klidně tu a tam mohou stát rozdílovými hráči. Zaujal například výkon Filipa Jansy. Mladík, dosud nastupující za Benátky nad Jizerou a Liberec, byl často na puku, hodně střílel a zapsal také asistenci na druhý gól. Pozadu nezůstával v aktivitě směrem dopředu také Jakub Hamšík. Jan Slanina pak dostal na ledě spoustu prostoru. A ani on se nebál hrát aktivně, něco vymyslet. Udělat zkrátka něco navíc.

Pokud pak trenéři chtěli rychlejší a dravější tým, ani zde se „nesekli“. Proti Frýdku-Místku byli energičtí, rychlí, často byli u puku dříve než soupeř. Jak se říká, zajíci se počítají až po honu. Pokud by ale dvacátníci pokračovali v daném tempu, mohli by Jestřáby skutečně posunout.