Jen pro osvěžení paměti uvádím, co se u nás v Prostějově za čtyři roky udělalo, zbudovalo. Ve školství – ve všech školách ve městě se něco vylepšovalo, ať už sociální zázemí, sprchy, tělocvičny, bazén, střechy, dílny, učebny, kotelna, zateplení, výměna odpadů, vody i oken. Z pohledu dopravy je to oprava – výstavba severního obchvatu, rekonstrukce Plumlovské, Vrahovické a Wolkerovy. Výstavba nového dopravního terminálu na Floriánském náměstí, rekonstrukce komunikace v Žešově, křižovatka Tovární, Říční, nové přechody vznikly ve Werichově a Kojetínské ulici. A ani cyklisté nepřišli zkrátka, podařil se vybudovat podjezd pod Olomouckou ulicí. Všichni si pochvalují nové cyklostezky. Dále je to výstavba parkovišť třeba u hřbitova.

V Čechovicích je nová lávka pro pěší. Ve sportovní oblasti je to multifunkční budova pro hokejovou mládež. Kdo se tam ještě nebyl podívat, tak o něco přišel. Je to nádhera. Opravila se tribunka a nájezdový chodník na velodromu. Zimní stadion, tam se řešila trafostanice, vyměnily se sedačky, následovala oprava povrchů hlediště, nátěry zábradlí, výměna celé východní kopilitové stěny budovy stadionu a rekonstrukce šaten pro hosty a rozhodčí. Kdo již přišel na zimák, tak jistě doslova zíral, jak prohlédl do krásy. Vedení hokejistů v čele s majitele panem Luňákem udělalo vše, abychom měli v Prostějově výborné hokejové mužstvo a fanoušci byli maximálně spokojeni. Dále se ve Vrahovicích vybudovalo nové sportovní hřiště A také vznikla nová tělocvična v areálu DDM na Vápenici. Mládežnický fotbalový areál vzrostl do krásy, jsou tam tři nádherná hřiště. Prostě paráda. I tam zavítejte. Naše město není obklopeno jako jiná města lesy, ale vedení města na životní prostředí vůbec nezapomnělo. Vznikly Mládkovy sady, zkrášluje se biokoridor Hloučela, dokončuje se revitalizace pivovarského rybníčku ve Vrahovicích. Udělejte si tam i s dětmi výlet tak za měsíc, budete nadšeni. Nyní se provádí rekonstrukce prostranství na Husově náměstí, upravil se prostor před hlavním nádražím. Proběhla výsadba stromů, někteří jste se toho přímo zúčastnili. Od jara do podzimu je Prostějov rozkvetlý do krásy. Někteří to přirovnávají k olomoucké Floře. A nepletou se. Vedení města není vůbec lhostejné, v jakém prostředí naši obyvatelé bydlí. Dokončila se regenerace sídliště Šárka–Dobrovského, Šmerala. Udělejte si vycházku, když bydlíte na druhém konci města. Nepoznáte to tam. Dále se připravuje regenerace Sídliště Svornosti, Moravská, Slavíčka. Zateplily se městské bytové domy v ulicích M. Pujmanové, Norské.

A co budova Národního domu? Ta prošla kompletní rekonstrukcí. A na hřbitově probíhá oprava vstupní brány včetně budovy správce a zvonice. V muzeu se pak opravuje střecha, podhledy a okna.

To je jen namátkový výčet, co se městu za čtyři roky podařilo udělat. Zkuste si někdy projít, projet na kole naše město a kdo to ještě neví, tak zjistí, že se mění před očima a roste do krásy. A jistě si správně odpovíte, koho v letošních komunálních volbách máte volit.

Mgr. Antonín Dušek,

jeden z obyvatel našeho krásného města