Pořádně těžkou prověrkou prošly desítky týmů napříč fotbalovými soutěžemi. Ve středu se totiž snažily o postup v MOL Cupu. A jak už tomu bývá, některé výsledky přinesly pořádná překvapení.

Vesměs se totiž střetávaly prvoligové či druholigové celky s třetiligovými. Nebo i divizními. O favoritech tak bylo jasno. Jenže se zároveň ukázalo, jak zrádný takový pohár může být. Rozdíly mezi soutěžemi v něm totiž maže hned několik věcí. Předně motivovanost týmů. Ta je na straně „slabších“, kteří se proti profíkům chtějí předvést. Dále pak nasazení hráčů. V případě ligových nebo druholigových celků hrají často lavičky. A s tím souvisí i třetí věc, kterou je rozehranost hráčů. Zatímco třetiligové či divizní celky se snaží nasadit to nejlepší, favorité naopak jdou do hry často s látanou sestavou a zejména s hráči, kteří toho tolik obvykle neodehrají.

Své o zrádnosti poháru ví třeba v Líšni nebo Pardubicích, jasně favorizované celky nedaly ani gól. I Prostějov by ale mohl vyprávět. Remíza 2:2 a ovládnutí duelu až po penaltách také nebyly tím, co se dalo očekávat.