Léto už je definitivně pryč, nyní už jsme i dle kalendáře v podzimu, ale dle teplot venku a neuvěřitelně vlezlého chladného počasí se dá jen těžko říct, že jsme stále ještě v září. Kdo by čekal ještě kus babího léta musí být letos opravdu zklamán. Nevlídné počasí, nízké teploty i časté srážky zkrátka dozvuky letních parných měsíců nepřipomínají. Naopak to vypadá, že by s tímto počasím mohlo začít brzy i sněžit.

Tento trend se přitom udržuje už posledních pár let a jaro s podzimem už fakticky téměř neexistuje nebo jen ve velmi krátkých intervalech. Po vedrech a chození v tričku se tak náhle hodí i zimní bunda, když člověk musí v pozdějších hodinách mimo domov. Oblíbené zahrádky v pohostinství už taky vzaly za své, což je pochopitelné, protože teď by mohli lidé maximálně klepat kosu. Už v polovině září se tak začalo v řadě domácností topit, a to opravdu není úplně zvykem. Zima nás tak předběhla o nějakých čtrnáct dnů, než tomu bývá pravidlem.

Snad ještě babí léto přijde a teploty se ještě trochu zvednou, protože takto dlouhou zimu nechce zřejmě zažít nikdo z nás. Pohled na přírodu, která hraje všemi barvami je totiž prima, zatím jsme se ale dočkali jen škaredého, sychravého počasí.